sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

7. etappi Virrat - Petäjävesi

Matka jatkui oikuttelevissa tuulissa Virroilta Petäjävedelle. Tuuli väliin työnsi ja väliin pisti vastaan. Vaan eipä kastuttu tänäänkään.


Matkaa taittui 82km. Ajoaika tänään 4h42min. Nousuja ja laskuja oli riittävästi; nousua yhteensä 415 m. Tästä katsomaan reittiä.

Nähtävyyksiä ei matkalla ollut, mutta Haapamäen rautatieasema käytiin katsastamassa ja Antti pääsi muistelemaan opiskeluaikaisia junamatkojaan Jyväskylä- Tampere. Nyt juna-asema oli kovin yksinäisen ja hyljätyn näköinen. Pihassa seisoi ruosteisia traktoreita ja höyryveturivanhus.







Keuruulla pysähdyimme kahville ja söimme muhkeat possunpäämunkit.



Viimeiset kymmenet kilometrit sujuivat nihkeästi, varsinkin kun liikennemäärät lisääntyivät huikeasti. Väki oli ilmeisesti menossa Keuruulle markkinoille. Piennar oli tietysti olematon ja osa autoilijoista ei tunnu välittävän pyöräilijöistä pätkääkään.
 


Perillepääsy oli sitäkin miellyttävämpi kun näimme majoituspaikkamme Lemettilän tilan kivinavetan. Tervetuliaisiksi emäntä tarjosi meille kahvit piirakkapalan kera tilan kesäkahvilassa vanhassa aitassa. Huoneemme on remontoitu vanhaan kivinavettaan. Kolmella seinällä on vanhoista halkaistuista heinäseipäistä tehty puolipaneeli ja ulkoseinä on jyhkeistä graniittilohkareista. Pihamaalta näkyy Petäjäveden vanhan kirkon torni. Todella hieno paikka!









Vatsamme täytimme kilometrin päässä sijaitsevalla Kyläseppä-huoltoasemalla. Huomenna sitten vuorossa viimeinen retkipäivä. Kilometrejä on nyt kasassa 680.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti