tiistai 12. heinäkuuta 2016

2. etappi Sievi-Evijärvi

2. etappi on suoritettu. Lähdettiin Sievistä sievässä säässä 8.16 ja perillä oltiin 15.17. Ajoaika tänään 5h15min. Matkaa kertyi 94km. Nousua reitissä yhteensä 185m. Tasaista oli, loppumatkasta jo vähän enemmän mäentömpäreitä. Huristeltiin neljässä maakunnassa: Pohjois-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa. Puolet matkasta oli asumatonta metsätaipaletta / suota. Pitkiä suoria paineltiin menemään. Ensimmäiset lupiinit koristivat tienvarsia Toholammilla.
Tästä katsomaan reittiä.






 Sää suosi tänäänkin. Ennustusten vastaisesti ei satanutkaan, vaan sää oli puolipilvinen ja lämmin. Evijärvellä lämpötila oli +24 kun saavuttiin. Kamat kun saatiin sisään niin alkoi sataa. Hyvä tuuri! Kaustisilla oli meneillään kansanmusiikkifestivaalit. Ei osallistuttu, vaan juotiin Teboililla kahvit ja syötiin mansikkatöhnäpullat.


Pitkän, yksitoikkoisen osuuden jälkeen
saatiin nautiskella kevyesti kumpuilevasta maastosta. Kulttuurikohteita ei nyt oikein löytynyt.

Majoituimme hotelli-ravinteli TuuHetiin , jossa olemme ainoat asiakkaat. Meillä on koko hotelli hallussa. Ravintolassa nautiskeltiin lohiateriat ja siinä samalla katseltiin ravintolan seiniä koristavia Juhani Palmun taideteoksia.






Mukava majoituspaikka tämäkin, siistit tilat ja ystävällinen palvelu. Saunakin tuli testattua. Hyvät oli löylyt tässäkin löylyhuoneessa.

Illalla käytiin katsomassa Evijärven kirkkoa.




Huomenna matka jatkuu Ylistaroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti