keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

3. etappi Evijärvi - Ylistaro



Tämän päivän polkaisu saatiin vedettyä hyvässä säässä. Pari sadepilveä meitä pelotteli, mutta jatkoivat sitten matkaansa eri suuntaan.
Matkaa kertyi 88km. Ajoaikaa hurahti 5h5min. Tänään kiipeämistä kertyi 160m. Tästä katsomaan reittiä.

Ensiksi poljettiin Kortesjärvellä, jossa katseltiin Nuottimäen brunnia, kansansoittaja Matti Hautamaan muistomerkkiä ja Jääkärimuseota, joka tosin oli suljettu.
Kortesjärven kirkko








Kortesjärven jälkeen alkoivat Etelä-Pohjanmaan peltolakeudet, joita sitten ihasteltiinkin koko loppumatkan. Reitti oli oikein hyvä, eikä siinä tarvinnut paljoa autoja väistellä. Kortesjärveltä jatkettiin Volttiin, jossa ajeltiin Knuuttilan raittia, jota reunustivat komeat pohjalaistalot mm. Juhani Palmun galleria.








Alahärmässä tutustuimme viime vuonna Suomen kauneimmaksi kirkoksi valittuun Alahärmän kirkkoon vuodelta 1903. Sitten imaistiin kahvit ja jäätelöt Alahärmän herkkupirtissä.










 





Reitti jatkui Ylihärmään, missä katsastettiin kirkko ja tapuli.







Matkan varrelta löytyi hieno Untamalan koulu.





Majoituspaikkana toimii tänä yönä Kesti-Iivarin majataloYlistarossa. Majatalo on pienen remontin alla, mutta siitä huolimatta huone on oikein viihtyisä. Sauna oli mielenkiintoinen kokemus, mutta kyllä siitäkin löylyä lähti.







 

Tällä kertaa käytiin kylillä syömässä. Matkaa kebab-pizzeriaan kertyi reilut 3km. Enpä ole eläissäni syönyt yhtä öljyistä annosta.

Huomenna suunnataan Teuvalle.

2 kommenttia: