maanantai 11. heinäkuuta 2016

1. etappi Raahe-Sievi


Saavuimme Sieviin. Lähdimme liikkeelle Raahesta klo 9.45 ja perillä oltiin 17.20. Ajoaikaa tuli 5h53min ja matkaa kertyi 98,75km. Nousua matkalla oli 160m ja laskua 120m. Aika tasainen reitti siis oli. Sää oli lämmin +23c, aurinkoinen ja vähätuulinen. Reitti sopi hyvin pyöräilyyn. Tästä reittinäkymä.



8-tieltä Yppäristä kääntymisen jälkeen ei autoja tullut montaakaan. Alavieskassa tarkastettiin kirkonseutu ja etsittiin kahvipaikkaa, ei löytynyt. Käytiin sitten marketista hakemassa pullat ja kylmäkahvit.










Matkan varrella kolme ihmistä kävi meille juttelemaan ja kyselemään retkestä, harvinaista. Hienosti sujui pyöräily rauhalliseen tahtiin kauniissa maisemissa hyvässä kesäsäässä.

Majoituspaikka B&B Kiurunkangas on upea. Pihalla kanalauma kukkoineen toivotti meidät tervetulleiksi. Ystävällinen oli myös isäntäparin tervehdys. Yllätykseksemme saimme myös maistuvaa ruokaa ja kahvia kirsikkaviinikakulla. Hyvää oli ja nyt napa paukkuu. Ei tarvinnut raahautua kylille kebabia syömään, kiitos siitä. Majoitumme 200-vuotiaaseen tilan päärakennukseen. Huone on viihtyisä.
  Pihapiiri on tutkailtu läpi. Tutustuttiin myös maan alle rinteeseen rakennettuun holvisaunaan. Siinä on kuulema hyvät löylyt. Vaan niin oli tuossa perinteisessä saunassakin, jossa käytiin löylyjä heittelemässä. Poreammekin olisi ollut tarjolla. Maatilamajoituspaikkojen tarjoama vieraanvaraisuus ja hyvä tunnelma toteutuu myös tässä kohteessa. Ei olla vielä petytty kertaakaan.







 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti