lauantai 16. heinäkuuta 2016

6. etappi Kauhajoki-Virrat


Aamulla mietiskelin, että millä noista kuvan menopeleistä jatkaisin matkaa. Kolmipyöräinen oli suosikkini. Antille kaavailin tuota rustiikkista menopeliä. Matka jatkui kuitenkin luottoratsuilla.Tänään polkaistiin 113km loistavassa säässä parinkymmenen asteen lämmössä. Saatiin takatuuli työntämään meitä eteenpäin. Tultiinkin ihan lentäen. Reitti oli taas oikein sopiva pyöräilyyn 12km sorapätkästä huolimatta.


Autoista ei taaskaan ollut paljoa häiriöksi. Suomessa on hurjan paljon hyviä päällystettyjä pyöräteitä.

Liikkeelle lähdettiin vähän ennen kahdeksaa ja perillä oltiin puoli neljän maissa. Ajoaikaa kertyi 6 tuntia. Nousua reitillä kertyi yhteensä 345m. Tästä katsomaan reittiä.

Reitin varrella ei keritty nähtävyyksiä katselemaan, ei niitä tosin varmaan ollutkaan. Keskityin lähinnä tienvarsien katseluun ja hyönteisten bongaamiseen.


 
 
Aika pitkiä pätkiä oli asumatonta metsätaivalta, kuten Suomessa yleensäkin. Kyllä meillä on harvaanasuttu maa. Kahvipaikkoja saa hakemalla hakea ja kyläkauppoja ei ole nimeksikään. Seuraavissa kuvissa tyypillisiä näkymiä kyliltä.



Iloisen poikkeuksen koimme Kihniön kylässä. Kylästä löytyi pankit ja kaupat ja kesäkahvilakin töhnäpullineen.


Tänään yövymme Kitusen kievarissa. Sauna on jo testattu ja hyvät löylyt siitä lähti. Viereisellä Nesteen asemalla kävimme täyttämässä itsemme noutopöydässä. Seuraavan kerran nousen sängystä aamulla. Ehkäpä housut silloin jo mahtuu jalkaan.



Huomenna ajellaan Petäjävedelle.





 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti