perjantai 15. heinäkuuta 2016

5. etappi Teuva - Kristiinankaupunki - Kauhajoki

102km polkimien pyörittelyä takana. Lähdettiin ajoissa liikenteeseen jo vähän ennen kahdeksaa. Hyvä tuuri säiden kanssa jatkuu. Alkumatkasta paisteli aurinko, muuten mentiin pilvipoutaisessa parinkymmen asteen lämmössä. Matkanjohtaja oli taas ylittänyt itsensä reitin suunnittelussa. Suurimman osan matkasta saimme pyöräillä rauhallisesti ilman häiritseviä autoja.
Tästä katsomaan reittiä. Tänään tehtiin jännä koukkaus rannikolle Kristiinankaupunkiin ja sieltä takaisin sisämaahan Kauhajoelle. Nousua kertyi yhteensä 270m. Ajoaikaa hurahti 5h58min.

Teuvassa tutkittiin taas kirkkoja, rauniokirkko ja kylän uusi kirkko.





Matka jatkui kauniin Myrkyn kylän halki. Tämä tieosuus oli rauhallisesti kumpuileva ja matka eteni vauhdilla. Välillä pysähtelin kuvaamaan perhosia, joita tienvarsilla pörräsi.




Kristiinankaupungissa oli menossa kesämarkkinat. Väkeä vaelteli Raatihuoneen -kadulla valtavat määrät ja kojuja oli vieri vieressä. Markkinahumussa nautimme kahvit ja sydänmunkit ja seurasimme pörrääviä ihmisiä. Jätimme markkinamiesten kojut ja kipaisimme Ulrika Eleonoran kirkkoon vuodelta 1700, upea kirkko. Kristiinankaupungissa mustpaikka on Kissanpiiskaajankuja, joka käveltiin läpi.















 

Sitten pyörän nokka kohti Karijokea. Nousimme Pyhävuorelle. Nousua tuli 96m. Ohitimme Susiluolan. Olipa lystiä hurutella Karijoen kylälle, missä oli meneillään koko kylän villinnyt Rompe -tapahtuma. Saman päivän aikana kaksi kesätapahtumaa! Esillä oli vanhoja traktoreita, autoja, mopoja, puimakone ja pärehöylä, joka työsti päreitä kyläläisten latotalkoisiin. Antti muisteli, kuinka hän itse oli naulaamassa Kauppilan riihen pärekattoa.




Tänään majoitumme Kauhajoelle Helmin kortteeriin, jossa olemme majailleet kerran aiemminkin. Emäntä on mukava ja puhelias. Saunassa oli pehmeät löylyt. Saunan jälkeen ruokailimme läheisessä kiinalaisessa ravintolassa. Katsoimme ikkunasta kun alkoi sataa vettä. Satakoon vaikka koko yön! Huomenna suuntaamme Kihniön kautta Virroille.


 


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti