maanantai 1. heinäkuuta 2024

Honganranta Piehinki - Pyhäjoki - Kalajoki - Himanka 78km

Ensiksi kiitokset Honganrannan isäntäparille herkullisista sapuskoista, hauskasta seurasta ja saunasta. Helena ihastutti meitä herkullisella perinneherkulla juhannusjuustolla. 

Sadeasut päällä lähdettiin kello 8.40 uhmaamaan luvattua karmeaa koiranilmaa. Sitä ei kuitenkaan tullut. Vettä sateli välillä vähemmän, välillä enemmän ja välillä ei lainkaan. Keli oli raikas ja happirikas. Välineet toimivat hyvin. Kasitiellä oli mukavan leveä piennar ja autoilijat olivat ihmeellisen kilttejä meitä väistellessään. Tasaista maata poljettiin menemään 78km ja nousumetrejä kertyi vaivaiset 79m lähinnä reitin loppupäässä. 

Kalajoen Shellillä nautittiin maukkaat munkit ja kahvit. Kävimme myös katsastamassa Kalajoen kirkon. Pientareilla näkyi monenlaisia kasveja, joita siinä leppoisasti poljeskellen tunnistettiin. Huopaohdakkeiden ja isotalvikkien runsaus hämmästytti. Saavuimme Himangalle puoli kolmen maissa ja menimme syömään ravintola Koski-Hoviin. Olipa muuten edullinen lounaspöytä! Antti sai salaattia, uusia pottuja ja karjalanpaistia eläkeläishintaan 7€. Mahat pulleina suoriuduttiin viimeisen kilometrin matkasta majapaikkaan Gasthaus Villi Jenkkiin. Majapaikka on oikein kelvollinen ja sängyssä on sopivan kova ja paksu patja. Ihan tuossa  vieressä on Himangan keltainen puukirkko, jota kävin kuvaamassa. Teemu teki takaketjun avausjumpan ja Anttiin laitettiin Ice Powerin lämpögeeliä ja nyt odotellaan, mitä tapahtuu. 

Olipa mukava ja rentouttava avausetappi. Huomenna metsästetään ensin jostain aamukahvit ja sitten ajellaan Kannuksen ja Toholammin kautta Sykäräisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti