torstai 11. heinäkuuta 2019

Pyöräretki Mäntsälä-Hyvinkää-Riihimäki-Loppi-Vojakkala-Räyskälä


Mäntsälä-Hyvinkää-Riihimäki-Loppi-Vojakkala-Räyskälä 
majoitus Räyskälän motelli


Tämän vuoden retki polkaistiin käyntiin Nummisista Mäntsälästä yhdeksän maissa aamulla. Lämpötila oli viileähkö 12 astetta. Pilvinen taivas säästi meidät onneksi sateelta. Tuulikin oli maltillinen ja suurimmaksi osaksi puhalsi selän takaa.





Ajelimme ensin tuttuja teitä Kellokosken läpi Nuppulinnaan ja sieltä Hyvinkäälle. Hyvinkäällä kiipesimme ihmettelemään kirkkoa.




Hyvinkäältä suuntasimme Riihimäelle. Plussaa tuli hyvästä pyörätiestä Jokelasta Riihimäelle asti. Vastaan tuli runsaasti rullaluistelijoita ja rullahiihtäjiä. Riihimäellä pysähdyimme Punaisessa Talossa kahville ja suolapalalle. Pestopiirakka oli oikein maukasta. Punaisessa Talossa oli mielenkiintoinen sisustus ja myynnissä oli kaikenlaisia sisustustavaroita. Kahvilan pöydänkin olisi saanut mukaansa hintaan 400€.



Riihimäeltä lähdettiin ajelemaan kantatietä 54 kohti Loppia. Matkalla oli muutama tietyöpätkä ja melko vilkas liikenne. Piennar olisi ollut kohtuullisen leveä ilman sitä hiivatin tärinäraitaa.  Lopella kävimme tarkistamassa kylän molemmat kirkot: 1885 rakennetun suuren tiilikivikirkon ja 1660- luvun hienon puukirkon. Jälkimmäisen saarnastuoli oli upea.









Lopelta ajelimme Räyskälän purjelentokeskuksen motelliin. Täällä yövyimme viimeksi viisi vuotta sitten. Nälkäisinä raahustimme syömään ravintola Huhkajalampeen. Minä maiskuttelin tyytyväisenä makkaraperunoita ja Antti herkutteli sitruunavalkosipulibroilerilla. Hetken levähdyksen jälkeen menimme saunaan, joka oli täynnä purjelentokisojen osallistujia. Opimme purjelentokisaamisesta tärkeimmät asiat. Löylyjen välillä pulahdimme lammen viileään veteen. Huomenna on aamupala kahdeksalta ja sitten matka jatkuu Loimaalle.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti