maanantai 15. heinäkuuta 2019

Pyöräretki Honkajoki-Isojoki-Dagsmark-Lapväärtti-Kristiinankaupunki-Kaskinen

Honkajoki-Isojoki-Dagsmark-Lapväärtti-Kristiinankaupunki-Kaskinen
majoitus Wanha Pappila (50,-/hlö)


Tänään lähdettiin matkaan omatoimiaamupalan jälkeen vähän kahdeksan jälkeen. Tämä oli ensimmäinen päivä, jolloin myös sadeasu oli tarpeen. Keli oli viileähkö, mutta onneksi lähes tuuleton. Ajelimme hyvää vauhtia rauhallisia teitä lukuisten perunapeltojen, kasvihuoneiden ja yhden tomaattikioskin ohitse.

Sade loppui juuri ennen Lapväärtin kirkolle saapumista. Emme päässeet ihailemaan 3000 ihmistä vetävää kirkkoa sisäpuolelta. Kuviinkaan suuri kirkko ei meinannut mahtua. Susannes Shop och Cafessa Susanna tarjoili meille kahvit ja mustikkapiirakkaa. Hyvältä maistui!
Kristiinankaupunki ohitettiin vähin äänin ja pysähdyimme vain ihailemaan Ulrika Eleonoran kirkkoa. Kaupungin kadut ovat hyvässä muistissa muutaman vuoden takaa.

Pyöräilimme rantatietä kohti Kaskista. Kaskisissa tutkittiin vähän katuja ja majoituimme Wanhan Pappilan vierastaloon. Meillä on taas väljät tilat käytössämme. Ruokaa käytiin saalistamassa rannasta. Ravintola Sininen Hetki loihti meille aivan oivat kalaruoat. Sitten kömmittiinkin saunan lauteille. Aitokiukaasta irtosi kunnon löylyt. Sanoimme pitkään ja lähes yhtä pitkään taistelimme suihkun kanssa saadaksemme suihkupäästä vettä. Lopuksi Antti päätyi ämpäripesuun ja itse peseydyin lattialla istuen.


Huomenna kipaistaan Vaasaan. Luvassa onkin vaihtelevaa säätä. Sääennusteiden mukaan sadevarusteet ovat tarpeen.
















































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti